call icon התקשרו אלינו
ייפוי כוח מתמשך

בקשה לצו קיום

לאחר פטירתו של אדם, עם כל הכאב שבדבר, עולה גם הצורך בהליך הפרקטי - לממש את הרכוש אשר הותיר אחריו. הדרך לממש רכוש זה נחלקת לשני מצבים – אם המנוח השאיר אחריו צוואה (אז יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה), ואם לא השאיר אחריו צוואה (אז יש להגיש בקשה לצו ירושה כדי שהעזבון יחולק ליורשים הטבעיים לפי החוק). לגבי אדם שנפטר וערך צוואה רק לגבי חלק מרכושו (לגבי נכס המגורים בלבד, למשל), יש להגיש הן בקשה לצו קיום צוואה, לגבי הנכסים אשר בצוואה, והן בקשה לצו ירושה, לגבי הנכסים אשר אינם בצוואה.

ליצירת קשר
בקשה לצו קיום צוואה
בקשה לצו קיום צוואה הינה בקשה המוגשת לרשם לענייני ירושה, כדי שהצוואה תיכנס לתוקף וניתן יהיה לממש איתה את זכויות היורשים ברכוש המנוח. בפרוצדורה, נדרש כי לפחות אחד היורשים הזכאים על פי הצוואה (מבין אלה הרשומים בה) יהיה זה אשר הבקשה מוגשת בשמו.

בקשה לצו ירושה
בקשה לצו ירושה הינה בקשה אשר מוגשת לצורך מימוש עזבונו של אדם שנפטר מבלי שהניח אחריו צוואה, ואז רכושו יחולק על פי דין. לצורך מימוש הרכוש, יש צורך בהגשת בקשה לצו ירושה לרשם לענייני ירושה לפי המחוז המתאים.

ביטול צוואה
המסמכים הנדרשים לצורך הליך הגשת בקשה לצו קיום צוואה / צו ירושה:

1. כאשר מדובר בצו קיום צוואה – העתק הצוואה ככל שיש בידי המבקש את הצוואה המקורית (במקרים החריגים בהם אין בנמצא צוואה מקורית, יש להגיש בקשה להוכחת צוואה בהעתק). בתוך 7 ימים מיום הגשת הבקשה לצו קיום צוואה, יש להמציא
את הצוואה המקורית למזכירות הרשם לעניני ירושה במחוז הרלוונטי.

2. כאשר המוריש הינו בעל תעודת זהות ישראלית, אין צורך לצרף תעודת פטירה. אם המוריש נפטר מחוץ לגבולות ישראל אך בעל תעודת זהות ישראלית, נדרש לעדכן את עצם הפטירה במרשם האוכלוסין במדינה טרם הגשת הבקשה. באם המוריש אינו
בעל תעודת זהות ישראלית, נדרש להמציא תעודת פטירה מאומתת כדין. אם לא ניתן לעשות כן, נדרש להגיש בקשה להוכחת מוות בדרך אחרת.

3. תעודת פטירה או הוכחת מוות של היורשים על פי הצוואה שנפטרו לפני המנוח או אחריו (ככל ויש כאלה).

4. אישור על שליחת הודעה בדואר רשום ליורשים האחרים על עצם הגשת הבקשה או לחילופין הצהרה כי המבקש הודיע על כך אישית ליורשים על פי הצוואה.

5. ייפוי כוח, כאשר המבקש מיוצג על ידי עורך דין.

6. אישור תשלום אגרה ודמי פרסום.

7. במקרה בו אחד מהיורשים בוחר לוותר על חלקו בירושה, יש לצרף "תצהיר הסתלקות" מטעמו אשר יאומת כדין וייחתם על ידי עורך דין.

ליצירת קשר
הליך הטיפול בבקשה לצו קיום צוואה / צו ירושה:

1. לאחר בחינת הבקשה ווידוא שהיא תקינה, היא תועבר על ידי הרשם לענייני ירושה לפרסום בעיתון וברשומות.

2. בה בעת, תועבר הבקשה לבחינת בא כח היועץ המשפטי לממשלה של האפוטרופוס הכללי, ואם יתעורר הצורך בכך, תתבקש השלמת פרטים או הבהרות בעניין הבקשה (למשל – במקרים של צוואה שאינה ברורה דייה, או שנערכה בסמוך לפטירת
המנוח, וכדומה), או קביעה של היועמ"ש כי יש להעביר את ההליך לבית המשפט לענייני משפחה.

3. באם הכל יהיה תקין – בשלב זה צפוי להינתן הצו לקיום צוואה.

ליצירת קשר
הגשת וניהול התנגדויות:

כאשר ישנם מתנגדים לצוואה, מכל סיבה שהיא, עומדת להם הזכות להגיש התנגדות לה, תוך 14 ימים מיום הפרסום, או לבקש ארכה לצורך הגשת ההתנגדות.
על הליכי התנגדות לצוואה, ניתן לקרוא לעומק כאן

למשרדנו ותק וניסיון בניהול הליכי הגשת בקשות לצווי קיום צוואה וצווי ירושה, לרבות ניהול התנגדויות מורכבות, ונשמח לסייע גם לכם בעניין.

ליצירת קשר
הלקוחות שלנו ממליצים עלינו
המלצה על ליאת שטיין ד"ר עו"ד
התקשורת מספרת עלינו
עו"ד ליאת שטיין - מומחית לדיני עבודה- זכויות עובדים בחגים
עו"ד ד"ר ליאת שטיין בתוכנית "חשבון פתוח" בערוץ 14
בעניין התביעה הייצוגית בה הינה מייצגת נגד תמי 4
עו"ד ליאת שטיין הופעה בחדשות כאן 11בפרקליטי העם בעניין תביעות ייצוגיות
לכל המדיה
יצירת קשר